dimarts, de maig 17

PROGRAMA DE GOVERN DEL GOOB-FIC



ANYS 2011 - 2015


Teniu a les vostres mans el programa de govern del GOOB-FIC per la legislatura 2011-2015. Ara més que mai cal un govern fort, que no es deixi portar, ni condicionar, per interessos personals ni partidistes, que entengui quina és la situació actual del municipi, que defensi els interessos dels veïns/veïnes d’Olesa, que conegui la realitat del poble, que tingui clar quin ha de ser el present i futur d’Olesa, que tingui gent preparada, amb il·lusió, i amb les mans netes, doncs OLESA S’HI JUGA MOLT EN AQUESTES PROPERES ELECCIONS.

TASQUES DE GOVERN I PARTICIPACIÓ CIUTADANA


Establir acords de consens per fer possible un govern, amb la participació d’aquelles forces polítiques, amb representació municipal i objectius i programes coincidents.

Establiment del ROF (Reglament d’organització i funcionament de l’Ajuntament d’Olesa de Bonesvalls), per definir el funcionament de l’Ajuntament.

Aplicar el “Reglament de Participació Ciutadana”, amb els criteris de la Democràcia Directa, per aconseguir la participació dels veïns i veïnes en la gestió de l’Ajuntament.

Redacció d’un nou reglament de subvencions per les entitats del municipi.

ECONOMIA I TREBALL


Promoure una Zona Industrial destinada a PIMES, ( petites i mitjanes empreses ) per afavorir la creació de treball, i potenciar la contractació de treballadors i treballadores d’Olesa.

Impulsar accions de foment del turisme a Olesa, i desenvolupar motors econòmics que potenciïn el comerç local. Potenciar els Productes Locals, l’Entorn Natural i el Patrimoni Històric per reforçar el teixit econòmic i associatiu.

Rebaixa dels impostos municipals per a la creació i generació de noves activitats econòmiques: enoturisme, cases rurals, nous comerços o establiments.

Servei d’assessorament i acompanyament, als treballadors autònoms, en la recerca d’informació per a la creació de petites empreses

GESTIÓ MUNICIPAL


Ampliació del CEIP PONT DE L’ARCADA, gestionant davant del Departament d’Educació de la Generalitat, totes aquelles accions necessàries per tal de accelerar la construcció de la necessària ampliació de l’escola, segons els projectes que ja han estat presentats i acceptats.

Reclamar la millora dels serveis d’atenció medica del Consultori d’Olesa que inclogui la ampliació dels horaris d’atenció i l’ampliació dels serveis mèdics, amb la inclusió del servei de Pediatria.

Canalitzar davant del Departament d’Educació de la Generalitat, aquelles reclamacions i propostes plantejades pels pares i mares, en tot allò referent a l’educació i formació de primària i/o secundària.

Estudiar i dur a terme, mancomunar, conjuntament amb d’altres municipis o comarques, tots aquells serveis posibles, tal i com es fa, en l’actualitat, amb els serveis de recollida de les escombraries, i el de recollida d’animals, amb la Mancomunitat Garraf – Penedès, i conjuntament amb els Ajuntaments d’Avinyonet i Sant Cugat Sesgarrigues els Serveis de Benestar Social (Dinamització Gent Gran).

Estudi per l’ampliació de les subvencions municipals per al transport i menjador escolar per a tots els escolars que els hi correspongui, d’acord amb els seus ingressos i renda familiar.

Elaborar un Reglament intern de funcionament de totes les instal·lacions del Centre Cívic, per millorar la seva gestió interna, i on prevalgui, en tot moment, l’ús públic, dels col·lectius, associacions, i veïns/veïnes d’Olesa.

Gestionar l’obertura de la “finestreta única” d’atenció al ciutadà/ciutadana que l’apropi, tant a l’Administració Municipal, com a l’Autonòmica o Estatal.

Fomentar la participació de la gent gran en l’actual Casal d’Avis, potenciant que gaudeixin i gestionin el seu propi espai, realitzant activitats del seu interès. Estudiar la possibilitat d’instauració d’un Centre de Dia, i de servei de “càtering” per a la gent gran.

Gestionar davant dels Organismes Oficials, un augment dels efectius policials, Autonòmics o Estatals, a la comarca per aconseguir que els serveis de vigilància permetin garantir la seguretat ciutadana en tot el municipi.

Estudi de la viabilitat d’un programa de mobilitat ciutadana, que fomenti l’aprofitament dels vehicles particulars, incentivant la reducció d’una part de l’impost municipal de circulació.

Gestionar la millora dels serveis de Correus.

Consensuar el nomenament del Síndic de Greuges Municipal.

CULTURA I JOVENTUT


Promoure el funcionament i participació de les associacions i entitats d’Olesa, constituint TAULES i Comissions de Treball (en els àmbits d’educació, esportiu, joventut, foment de la cultura, etc.) per col·laborar i gestionar, amb l’Ajuntament, la optimització dels recursos econòmics, culturals, esportius i socials del municipi.

Compromís de fomentar l’aprenentatge i l’ús del Català i de la seva normalització lingüística.

Promoure la creació d’un Casal pels Joves on realitzar activitats de tot tipus, on es puguin reunir per temes laborals, beques, formació professional, estudis universitaris, culturals, lúdics, viatges, habitatge, etc.

Instal·lació d’una biblioteca, dotada d’una sala d'ordinadors amb accés a Internet, per l’ ús dels veïns i l’organització de tallers d’informàtica, oberts per a tothom.

Adequar i potenciar els actuals espais i pistes esportives a fi que permetin la pràctica de Futbol Sala; Bàsquet; Handbol; Patinatge; Frontenis; Pàdel; etc. .

Municipalitzar i adequar les instal·lacions de l’actual Camp de futbol.

MEDI AMBIENT I TERRITORI

Realitzar les franges de seguretat i protecció d’incendis en els barris del Pla del Pèlag i Ca n’ Olivella, i estudiar la necessitat i realització en la resta de barris d’Olesa.

Gestionar prop de l’Administració, aconseguir recursos i subvencions a fi d’impulsar la utilització d’energies renovables, en les instal·lacions municipals i els habitatges particulars.

Desenvolupament i estudi dels aprofitaments de recursos naturals i usos del sòl, per tal de recuperar activitats tradicionals que permetin una gestió i conservació del medi natural,usos de la biomassa, recuperació de ramats etc...

Constitució d’un Comitè d’Emergències, dotat dels elements humans i tècnics necessaris, per poder actuar d’immediat, i coordinadament amb l’Ajuntament, quan es produeixi qualsevol emergència en el municipi.

Millores en la xarxa d’aigua potable per evitar fuites d’aigua i eliminar el fibrociment. Estudi per la instal·lació d’una planta de tractament d’eliminació de sulfats en les aigües dels barris de Ca n’Olivella i Pla del Pèlag per tal de millorar la qualitat de l’aigua de xarxa. Fomentar l’ús responsable d’aigua, així com promoure la construcció de cisternes per recollir les aigües pluvials.

Ampliació i millora del servei de la recollida selectiva de residus, i implantació de la recollida de la fracció orgànica. Impulsant campanyes de residu mínim.

Millorar les instal·lacions de la Deixalleria Municipal per dotar-la de les infrastructures necessàries que permetin un millor ús per part dels seus usuaris així com fomentar-ne l’ús per part dels veïns i veïnes del municipi d’Olesa.

URBANISME I INFRAESTRUCTURES

ELABORACIÓ i redacció del POUM, Pla d’Ordenació Urbanística Municipal, Que permeti un creixement d’Olesa, equilibrat, sostenible i respectuós amb el medi ambient i amb coherència i concordança amb les pròpies necessitats i serveis del poble.

Per descomptat no donarem suport el PLA DEL SABINAR.

REVISIÓ del CADASTRE, realitzant una nova revisió del cadastre per tal de resoldre les incidències sorgides en l’última revisió i adequant el valor dels immobles al seu valor real.

Fomentar la construcció d’habitatges de protecció oficial per a joves i gent gran.

Resoldre i trobar una solució possible a l’estat actual del carrer Diputació a fi d’adequar aquest carrer com a via peatonal.

MODIFICACIÓ de l’Ordenança Fiscal nº 6 reguladora de la taxa per llicències urbanístiques, per tal de deixar exemptes de pagament determinades obres de millora del poble, com per exemple pintar façanes, tancaments de solars, etc..

Impulsar la rehabilitació d’habitatges antics, rebaixant taxes i impostos d’obres, per aquells habitatges que passin a tenir un ús de primera vivenda, ja sigui de propietat o lloguer.

Arranjament i manteniment dels espais urbans, i rieres. Ampliació de nous parcs infantils, als diferents barris del municipi, dotant-los de mobiliari i equipaments necessaris pel joc i esbarjo.

Vetllar per el compliment de l’ordenança de Neteja dels terrenys i solars, per tal d’evitar l’estat d’abandonament que presenten algunes parcel·les, amb els riscos que això suposa.

Regular la circulació vial del municipi amb l'elaboració de les Ordenances Municipals de Circulació.

Gestionar la possible ampliació de la freqüència horària del transport públic, en direcció a Avinyonet-Vilafranca del Penedès, i Begues – Gavà (estació Renfe).

Estudi dels costos per l’establiment d’una línia de microbusos, amb recorreguts i parades des de “Les Basioles - Ca n’Olivella i Pla del Pèlag, fins el centre del nucli urbà d’Olesa, fixant periodicitat horària, i promocionant i subvencionant el seu us.


SI VOTES “GOOB-FIC”,

JA SAPS QUI SOM,

JUNTS COMPARTIREM UNA OLESA MILLOR.

PER TOT AIXÒ : VOTA’NS.


 
ENRIC ASES i AMORÓS

JAUME CUSCÓ i MARTÍNEZ

REGINA RUIZ i CESPEDOSA

NADALA SELLARES i TUBAU

MANEL PUJOL i GARCIA

ANDREA MUÑOZ CASTRO

LLUIS-MARIA QUEMADA i GABARRÓ

FRANCESC SAUMELL i OLIVELLA

JOAN VIZCAINO i CARBO

RAMON ROS i MESTRES

MARC SANCHEZ i BADELL

TERESA MIRALLES i NAVARRO